*ape termale bogate in saruri minerale*
* proprietati curative in orice perioada a anului*
*odihna, relaxare, recuperare si tratament*
Am ramas cu gandul la Baile Felix inca din adolescenta, cand am vizitat pentru prima oara aceasta statiune balneara, cu ape termale bogate in saruri minerale. Este drept ca de atunci mi-am tot propus sa-i mai trec pragul, dar nu am reusit pana in acest an. Este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania, deci inca un motiv pentru a fi trecuta pe lista cu locuri obligatorii de vizitat.
Afectiuni tratate
La Baile Felix te poti odihni sau recupera, apele acestora fiind benefice pentru afectiuni reumatismale, neurologice si ginecologice. Procedurile de care te poti bucura in statiune sunt: kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, bai calde cu ape minerale, aerosoli, sauna, gimnastica medicala sau de intretinere. In plus, gasesti saloane de cosmetica si infrumusetare, servicii de masaj si de balneo-fizioterapie, organizari de excursii, inchirieri de biciclete si mese de tenis.
Solutii pentru oricine:
* esti bolnav – te tratezi
* esti sanatos – te relaxezi
Cumnatii mei ne-au luat-o inainte. S-au intors de curand din aceasta statiune. Au facut o rezervare inca din iarna, printr-o agentie de turism, la Hotel Nufarul. Au folosit vouchere pentru vacanta, obtinute de la munca, in suma de 1.700 lei, suficiente pentru doua persoane, timp de o saptamana, in luna iunie. Au fost incluse in pret: cazarea, demipensiunea, accesul la piscine si la sala de fitness, consultul medical si terapia aferenta. Este adevarat ca nu au avut nevoie, fiind complet sanatosi. In schimb, le-a fost recomandat un tratament de intretinere: relaxant, revigorant, energizant.
Hotel Nufarul este cotat la 3٭٭٭, este foarte curat, linistit, modern, placut. Se afla pe strada Victoria la numarul 26, in imediata apropiere a padurii si a strandului public si la doi pasi de centrul statiunii si de gara. Dispune de un restaurant cu meniu variat si gustos, un café bar, o terasa si un centru de wellness. In holul hotelului ai acces la wi-fi. Oaspetii au intrare gratuita la piscina interioara si la cele exterioare din cadrul Hotelului Termal, aflat in imediata apropiere, la sauna si la sala de fitness. Cele doua hoteluri impart acelasi centru de tratament balnear. La un cost suplimentar, poti beneficia de masaje terapeutice sau de relaxare. Tariful este de 1 leu/minut. Mai precis: 20 min./20 lei, 30 min./30 lei, 60 min/60 lei. Iti poti alege oricare dintre aceste variante.
Meniu
Mai jos aveti o varianta de meniu la restaurantul Hotelului Nufarul, alcatuita din whisky, salata fitness, salata cu ficatei, papanasi si-un vin alb:
Restaurantul Hotelului Nufarul arata asa:
Dupa o masa copioasa, arderea caloriilor in sala de fitness a hotelului:
Camerele de la Hotel Nufarul
Fiecare camera este dotata cu aer conditionat, TV, minifrigider. Personalul este amabil si binevoitor. In ceea ce priveste parcarea, poti opta pentru cea interioara, contra cost, sau gratis in sosea. Daca faci rezervare din timp, beneficiezi de preturi convenabile. In caz contrar, o camera poate urca pana spre 300 lei/noapte in sezon, cu mic dejun inclus.
Asa arata o camera cu doua paturi la Hotel Nufarul:
34° – 36°C – apa in bazine
Bazinele contin apa termala naturala, sunt foarte curate si au o temperatura de circa 34° – 36°C. Sunt golite in fiecare seara, curatate si reumplute. In interiorul acestora te poti relaxa sub jeturile de apa cu presiune ce provin de la dusuri speciale, ciuperci implantate in podelele piscinelor sau fantani arteziene care tasnesc din pardoseala si iti maseaza fiecare particica a corpului. Tot ce ai de facut este sa te postezi deasupra celor interioare sau dedesubtul cele exterioare si sa te lasi biciuit de furia stropilor care-ti apasa trupul cu forta si iti activeaza fiecare celula a corpului.
Plaja este dotata cu sezlonguri si umbrele gratuite, cu dusuri, toalete si un bar acvatic, de unde poti comanda bauturi alcoolice/nealcoolice, in timp ce te balacesti in piscina.
Pentru divagare, poti incerca si strandul public, a carui dimensiune este mult superioara piscinelor din complexurile hoteliere, dar pentru care trebuie sa platesti tarife suplimentare (30 de lei/persoana).
Atractii turistice
Ca obiective turistice, ne-au fost recomandate:
- Lacul cu Nuferi, din inima statiunii balneare, unde izvoarele termale determina cresterea unor specii rare de nuferi:
- Biserica Greco-Catolica si Biserica de Lemn din Brusturi – impresionanta prin stilul arhitectural; hramul: Sfintii Mihail si Gavril. Asezare: in centrul statiunii.
- Pestera Ursilor, aflata la o distanta ceva mai mare, de circa o ora si jumatate, dar merita orice efort:
- Orasul Oradea, aflat la numai 8 km distanta de Felix, unde a luat fiinta in acest an cel mai modern complex termal din vestul tarii. In aceasta zona bihoreana mai putem fi atrasi de Cetatea Oradea sau de Biserica cu Luna, care indica perfect fazele astrului celest.
Traseul
Drumul parcurs a fost de 7 ore fara opriri, pe ruta: Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Alba Iulia – Aiud – Turda – Oradea – Baile Felix. Fiind weekend, traseul a fost foarte aerisit, s-a circulat comod si lejer. Drumul este foarte bun, lipsit de lucrari pe parcurs sau incidente neprevazute.
La intoarcere au preferat sa faca un popas de-o noapte pe traseu, pentru a putea vizita doua obiective turistice importante: Cetatea Aiudului si Cetatea Alba Iulia, ambele situate in judetul Alba. Daca aveti de gand sa popositi in aceasta zona, va recomand Pensiunea Mama Luta, o feerie ascunsa intr-un cadru natural.
Cetatea Aiudului
Aflata in centrul orasului Aiud, cetatea care-i poarta numele are o vechime de peste o jumatate de mileniu. In acest loc a existat in secolul al III-lea o asezare daco-romana, inlocuita ulterior cu o constructie militara din piatra bruta, cu o grosime a zidurilor de peste un metru. Ocupa in prezent o suprafata de aproximativ 3.500 m² si a fost intarita cu 9 turnuri apartinand diverselor bresle mestesugaresti: macelarilor, croitorilor, cizmarilor, blanarilor, dogarilor, olarilor. Legatura intre turnuri se facea prin drumul de straja aflat in spatele balustradei. In interior se afla Biserica Calvina, Biserica Evanghelica, precum si un muzeu de istorie.
Cetatea Alba Iulia/Alba Carolina
Cetatea Alba Carolina reprezinta o fortareata bastionara, situata in centrul municipiului Alba Iulia. A fost construita dupa 1700, cu rol de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva turcilor. Sistemul de fortificatii are forma unei stele cu 7 colturi (bastioane). Renovata de curand, a devenit cel mai important obiectiv istoric din Transilvania si cea mai impresionanta din sud-estul Europei. Ea ofera turistilor patru trasee importante: Traseul celor Trei Fortificatii, Traseul Eroilor Neamtului, Traseul de Nord si Traseul Portilor Cetatii, care trece pe la fiecare dintre cele sapte porti ale cetatii. In interior se poate admira Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan, Palatul Episcopal, Palatul Princiar, Statuia lui Mihai Viteazul si poarta pe unde acesta a intrat in cetate, Catedrala unde au fost incoronati Regele Ferdinand si Regina Maria, mormantul lui Iancu de Hunedoara, Bastionul Sf.Mihail, impodobit cu Stema Imperiala, Clopotul care simbolizeaza Marea Unire de la 1 decembrie 1918, Sala Unirii, care a adapostit Marea Unire, Monetaria, un tunel secret al cetatii si multe alte puncte de interes istoric.
Mai multe detalii despre aceasta mirifica statiune gasiti in articolul Baile Felix – un vis devenit realitate si in Strandul Public din Baile Felix.
Very well written post. It will be valuable to anyone who usess it, as well as myself. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.
___________________________________
literature review of customer satisfaction of amul products
yummmmy…… thanks to your suggestions , i’d love to abide by your weblog as generally as i can.use a wonderful day~~