Hanul Piratilor – Mamaia Nord

Share

Hanul Piratilor este un camping luxos, situat in cel mai nordic punct al statiunii Mamaia, dupa Resortul Phoenicia. Nu am fost cazati in acest complex, am facut doar un tur al proprietatii, insotiti de-un ghid pus la dispozitia noastra de receptionera foarte amabila. In schimb, calauza s-a dovedit a fi prea putin informata si prea putin sociabila. Cu toate acestea, ne-am atins scopul. Am luat pulsul pentru viitor si ne-a placut ce-am vazut, chiar daca nu am avut acces in interiorul spatiilor de cazare. Am trecut aceasta destinatie pe lista prioritatilor pentru vacantele noastre ulterioare.

Aflat la o aruncatura de bat de mare, Campingul Hanul Piratilor se intinde pe o suprafata impresionanta. Este inconjurat de natura, are multe spatii verzi, copaci, parcare si plaja private, sezlonguri, umbrele si nisip fin. Accesul in complex se face pe baza unui card si-a unei bratari, care-ti vor fi inmanate la sosire.

Rulotele au un spatiu generos de campare, beneficiind de toate conditiile, contra unui cost nu foarte modest. In plin sezon, taxa zilnica este de 24 lei/rulota, la care se adauga 20 lei/persoana, 15 lei/autoturism, 20 lei/energia electrica, 15 lei/umbrar si 7 lei daca vrei sa primesti vreun vizitator. Suma rezultata se ridica la circa 1.000 lei/saptamana pentru o familie cu 2 copii, in conditiile in care locuinta iti apartine. Insa, contopirea cu natura si accesul rapid la plaja sunt atuuri demne de luat in seama.

Casutele din camping sunt moderne si spatioase, cele mai ieftine impartind grupurile sanitare si dusurile. Cele superioare dispun de grup sanitar propriu, aer conditionat, frigider si televizor. Oferta este diversificata, cuprinzand si camere ce pot adaposti 6-8 persoane, dar si apartamente, si chiar vile de 100 mp, cu bucatarii utilate, 4 dormitoare si 2 grupuri sanitare. Intr-o camera se poate adauga un pat suplimentar pentru un copil intre 5-12 ani, contra sumei de 50 lei/zi. Exista un loc de joaca pentru copii, un restaurant cu terasa si-un spatiu pentru gratar.

Tarifele sunt defalcate in functie de sezon. Astfel, in lunile pline, iulie si august, cresterile sunt de aproximativ 15%, comparativ cu iunie si septembrie. In perioada de varf, se mai adauga un procent de 20% pentru zilele din weekend. Si, culmea, sfarsitul de saptamana incepe joia. Astfel, o camera dubla standard, creste de la 80 lei la inceputul verii, pana la 125 lei in weekendurile de sfarsit de vara. O camera dubla superioara, care are capacitate pentru doi adulti si doi copii, grup sanitar, aer conditionat, frigider si televizor, sare de la 160 lei la 260 lei, in timp ce un apartament cu doua dormitoare atrage cresteri de la 450 lei pana la 700 lei. O camera cu 8 locuri si paturi suprapuse, are limita inferioara de 380 lei si pe cea superioara de 605 lei.

Ceea ce suna deranjant la aceasta oferta sunt termenii scortosi ai contractului. De exemplu, nu se fumeaza in incinta complexului, altfel risti o amenda de 500E, iti duci singur gunoiul, curatenia se taxeaza suplimentar, la fel si valoarea utilitatilor consumate peste nivelul de 5% din chirie, internetul costa aproape 20E/saptamana, proprietarul poate rezilia unilateral contractul, fara a restitui chiriasului banii platiti. Si, bombonica de pe tort, daca turistul anuleaza rezervarea din orice motive (fie invaliditate, fie deces?), acesta pierde integral sumele de bani achitate, in cazul in care solicitarea a fost facuta cu mai putin de-o luna si jumatate inaintea datei rezervate.

Vilele sunt superbe si foarte spatioase, cea mai ieftina pornind de la 1350E/saptamana in extrasezon si ajungand la 1800E/saptamana in sezon, la care se adauga 20% TVA, 100E curatenia si un depozit de minimum 620E pentru eventuale pagube. Aceasta ultima suma va fi returnata chiriasului la parasirea proprietatii, daca totul a decurs normal. Intrarea in drepturi se face doar miercurea intre orele 15.00-19.00, deci nici macar cei care platesc 10.000 lei/ pentru o saptamana de cazare la Hanul Piratilor nu sunt scutiti de rigiditate.  Mai mult, daca depasesti aceasta ora, platesti 100E in plus, la care se adauga TVA-ul. Nici sa nu-ti treaca prin minte sa ajungi dupa 22.00, caci vei ramane necazat. Aceeasi suma te va costa si daca vei indrazni sa eliberezi camerele si sa iesi din complex dupa ora 10.00. Ceea ce este de-a dreptul hilar, locuinta va trebui lasata curata la eliberare (gunoiul aruncat, electrocasnicele spalate). Aceste aspecte tin de bunul simt al fiecaruia, ceea ce presupun ca n-ar fi trebuit mentionat. Si, la urma urmei, care este rolul personalului de serviciu?

Cu toate acestea, dorinta de-a vizita Campingul Hanul Piratilor nu mi-a fost stirbita, ci stimulata. Voi reveni cu amanunte dupa o vizita mai aprofundata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.