Ziua Marinei in Mangalia

Share

• Alegere neinspirata
• Parada navelor militare nu a fost vizibila de pe plaja
• Demonstratiile aviatice, aproape inexistente

In dimineata zilei de 15 august 2015, ne-am instalat pe sezlonguri, in apropierea portului Mangalia, unde se desfasura festivitatea de Ziua Marinei. In speranta ca vom face si plaja si vom zari macar un colt din parada navelor militare si a exercitiilor de lupta marine si aeriene, care se anuntasera cu surle si trambite. Pentru prima data asistam la un asemenea spectacol.

ziua marinei 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pana spre seara am stat cu ochii atintiti spre cer. Primul elicopter isi face aparitia. Inima tresalta, urmarind cu interes evolutia lui. Dupa doua rotocoale, se retrage. Atat de putin? Asta este doar inceputul! Ne incurajam singuri. La o distanta de timp semnificativa, doua avioane zboara pe un traseu scurt. Apoi un elicopter cu un scafandru agatat de el. Super! Inca 2-3 elicoptere au mai dat un tur rapid si…gata! Doar atat? Prin asta intelegem spectacol impresionant si demostratii spectaculoase? Si parada navelor unde a avut loc? Si exercitiile de lupta? Sa nu fi fost in vizorul nostru? Greu de crezut ca aceste manifestari au loc doar in imediata apropiere a tarmului. Si totusi, nu gasesc alta explicatie plauzibila. Este drept ca ne despartea un dig, insa aveam in fata noastra intinderea albastra din zona portului.

ziua marinei Mangalia 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ziua marinei Mangalia 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca atare, ne-am incercat norocul mai spre seara. La ora 21.00 parcaseram cu greu si porniseram in pas grabit pentru a asista la retragerea cu torte, un spectacol fastuos, ma gandeam. Cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, nici mana de marinari in pas de defilare cu niste mini faclii in maini nu s-a potrivit cu speranta noastra de spectaculos.

Nici macar spectacolul desfasurat pe scena amenajata a portului nu ne-a entuziasmat. Nu am rezistat mai mult de 10 minute, timp in care o cantareata de muzica populara lalaia niste versuri. Aglomeratia era maxima, iar locurile pe bancile indestulatoare se ocupasera pana la refuz, probabil cu mult timp in urma. Intarziatii se inghesuiau pe marginea balustradelor pentru a prinde in vizor un petic de scena.

ziua marinei Mangalia 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asta e! ne-am zis, in speranta ca vom recupera la jocul de artificii anuntat pentru ora 22.00. Cum nu am avut rabdare sa vizionam spectacolul, fie el si gratuit, am facut cativa pasi prin port, aninati de visul ca ne vom putea delecta cu vasele/salupele ancorate la tarm. Nici macar la acest capitol nu am avut ce savura, in afara mirosului intepator de canal. Intr-o totala dezamagire ne-am indreptat speranta catre artificiile care incepeau sa brazdeze cerul. Doua, trei, cinci, sase… si… asta a fost tot? Pe bune, si eu cumpar mai multe de Revelion decat a reusit primaria sa achizitioneze in acest an pentru un eveniment deosebit!

ziua marinei Mangalia 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru ca acea seara sa nu fie complet ratata, am mers pe malul marii, cat mai departe de port si am inaltat niste lampioane. Cerul era plin de luminite colorate care se lasau purtate de briza marina in largul intunecat. Cel putin acest spectacol a meritat atentia noastra.

Un alt splendid tablou care a meritat din plin atentia noastra a fost apusul de soare pe care l-am admirat pe Autostrada Soarelui, la intoarcerea spre Bucuresti, intr-o seara placuta de vara din mijlocul ultimei luni de vara.

1 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.